Bine de stiut

Tu hotarasti cand porti lentilele de contact.
Lentilele de contact lunare Air Optix le poti tine pe ochi o luna intreaga si le poti purta oricat pe durata unei zile in acest interval de timp.
Lentilele de contact Focus Dailies le poti purta zilnic, numai cateva zile pe saptamana sau doar cand iesi in oras .. tu alegi!

Nu-ti fie teama sa-ti aplici lentilele de contact, altfel nu vei avea cum sa le porti. Dar, ai grija sa nu folosesti betisoare sau obiecte ascutite, pensete sau unghiile pentru a face acest lucru. E periculos. De asemenea, nu-ti aplica lentilele de contact daca sunt deteriorate.

Daca simti vreun disconfort la nivelul ochiului, scoate-ti imediat lentilele de contact. Vorbeste cu specialistul si spune-i ce-i in neregula. El va fi in masura sa te ajute. Daca nu faci asta, iti poti afecta serios ochiul, nu vei mai putea putea sa porti lentile de contact iar asta nu prea-i fain.

Nu trebuie sa lasi niciodata lentilele sa ajunga in contact cu apa nesterila (inclusiv apa de la robinet), pentru ca se pot contamina si-ti pot afecta ochii.

Nu merge la inot cu lentilele pe ochi. Poti fii sigur ca oricum nu vor avea niciun efect sub apa, asa ca n-are niciun sens sa incerci si, oricum, ai vazut pe cineva sa inoate cu ochelari la ochi sub apa? Intreaba intotdeauna specialistul care e cea mai buna solutie.

Respecta intotdeauna ce-ti spune specialistul. El stie ce-i mai bine pentru ochii tai si e foarte priceput cand e vorba de tine si ochii tai, asa ca, daca ai orice fel de probleme sau intrebari intreaba imediat specialsitul. Chiar daca trebuie sa-l trezesti din somn.

Verifica-ti ochii in fiecare zi. Trebuie sa arate bine, sa te simti confortabil, iar vederea trebuie sa fie clara. Daca nu, scoate-ti imediat lentilele si contacteaza specialistul.

Spune din priviri!